Commercieel Directeur in Zoetermeer e.o.

2021 met een nieuwe uitdaging beginnen? Dat kan! Om onze uitdagende groeidoelstelling van 2021 te kunnen realiseren, zoeken wij een Commercieel Directeur. In deze nieuwe rol help je ons de volgende stap te maken. 

Wie zijn wij?

DIAS Software is marktleider met software voor financieel adviseurs. Wij maken met zo’n 40 ondernemende en enthousiaste collega’s software voor verzekerings- en hypotheekadviseurs en zijn al ruim 40 jaar marktleider in onze markt.

Tot december 2019 maakten wij onderdeel uit van UNIT4. In 2020 hebben wij ons gefocust op het neerzetten van DIAS Software als een zelfstandige organisatie met innovatieve producten en een nieuwe toekomstvisie en dat is goed gelukt. Het jaar 2021 staat voor ons in het teken van groei en verdere ontwikkeling. In deze nieuwe rol als Commercieel Directeur speel je hier een belangrijke rol in.

Wat ga je doen als Commercieel Directeur?

Je bent verantwoordelijk voor onze commerciële activiteiten, ons salesteam en het behalen van onze groeidoelstelling. Wat houdt dat in?

 1. Je gaat onze “new business” strategie vormgeven om ons marktaandeel en omzet te vergroten en je maakt een plan en zet daarvoor o.a. een nieuw salesteam op.
 2. Je geeft leiding aan ons accountteam en bouwt samen met hen aan het “next level”. Er zijn volop cross- en upsell kansen. 
 3. Je bent medeverantwoordelijk voor ons prijsbeleid en onze proposities naar de markt toe.
 4. Je bent medeverantwoordelijk voor alle overige zaken die met commercie samenhangen.
 5. Je bent lid van het MT en rapporteert aan de Algemeen Directeur.

 

Waarom werken bij DIAS Software?

 • Jouw functie is van grote waarde voor onze organisatie en onze klanten. Je hebt een belangrijke rol binnen DIAS Software.
 • We zijn een innovatieve marktleider en dagen onszelf graag uit om de beste te blijven.
 • We bestaan al ruim 40 jaar en zijn een stabiele organisatie. We zijn sinds december vorig jaar volledig zelfstandig en hebben de kenmerken van een startup.
 • Er zijn korte lijnen. Goede ideeën zetten we graag meteen om in actie.
 • Uiteraard bieden we een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden. 

 

Welke kennis- en ervaring is handig voor deze functie?

Om deze functie succesvol uit te kunnen voeren is een netwerk in onze branche en ervaring met het bewerkstelligen van groei belangrijk. Je bent daarbij iemand die net zo makkelijk schakelt met een van onze softwareontwikkelaars als met een directeur van een verzekeraar. Verder is het handig als je onderstaande zaken hebt:

 • HBO+ werk- en denkniveau, bijvoorbeeld CE
 • Ervaring in de verzekerings- en hypothekenwereld
 • Affiniteit met de wereld van financieel adviseurs / intermediairs
 • Ervaring met snelgroeiende salesorganisaties
 • Ervaring met Salesforce