DIAS Software B.v.

DIAS Assurantie gaat net als DIAS Advies naar de cloud. Waar u nu nog lokaal uw software installeert, kunt u straks 24/7 en ongeacht op welke lokatie u bent en met welk device u ook werkt, geheel beveiligd inloggen in uw omgeving. U heeft altijd de laatste functionaliteit tot uw beschikking en hoeft geen back-ups meer te maken. De transitie naar de cloud gaat geleidelijk. U heeft geen conversies.

De eerste functionaliteit, die geheel nieuw in de cloud is ontwikkeld, is ons DIAS Cloud Adviseursportaal. Deze is inmiddels aan de eerste klanten uitgeleverd, zoals Stibbemeijster. Met het DIAS Cloud Adviseursportaal vergelijkt u o.a. eenvoudig verzekeringen voor uw klant.

Als verzekeringsadviseur is gemak, snelheid en betrouwbaarheid belangrijk. Dat geldt voor het verzekeringsadvies, maar zeker ook voor de software waar u mee werkt. Met het DIAS Cloud Adviseursportaal heeft u alles-in-één.

U werkt het CRM bij en ook een premievergelijking en een advies op maat kunt u in één handeling verwerken. Uiteraard wordt alles direct ook doorgevoerd in de andere DIAS-omgevingen. Geen onnodige handelingen om te komen tot het beste resultaat voor u en voor de klant.

Het DIAS Cloud Adviseursportaal
biedt de volgende functionaliteiten

CRM

In het CMS beheert u de relaties. U kunt bijvoorbeeld inspringen op veranderingen in hun leven en hierdoor ook direct voldoen aan uw zorgplicht. Met onze software bent u goed op de hoogte van de situatie van de klant, zonder dat het voor u onnodig tijd kost. Ook voor de dossiervorming is een goed werkend CMS van groot belang.

 • Relaties aanmaken en beheren (hieruit wordt het dossier gevormd)
 • Een splitsing in relaties aanmaken (bijvoorbeeld op hoofdkantoor en subkantoren)
 • Inzicht in taken, offertes en schades. Met inzicht bij wie deze activiteiten liggen.

Advisering

In de advisering kunt u optimaal gebruik maken van de informatie die al in uw CMS staat. Binnen het portaal kunt u offertes opstellen en een vergelijking maken. De bestaande contracten kunt u ook gelijk aanpassen.

 • Het maken van een premievergelijking gericht op de volmacht producten binnen DIAS. Dit is zowel voor de particuliere als de zakelijke markt. Ook het afsluiten loopt via onze software. Het kan gaan om individuele verzekeringen of pakketten.
 • Offertes kunt u inrichten per agent of adviseur
 • Is een aanpassing van een verzekering of een pakket noodzakelijk? Ook dat regelt u in het adviseursportaal van DIAS.

Contracten beheren en schades afwikkelen

Het laagdrempelig beheren van contracten en het vastleggen en afwikkelen van schades verhoogt het serviceniveau richting de klant. U bent binnen een paar klikken op de hoogte van de voortgang en u kunt de schadestukken snel raadplegen. De klanten krijgen dus snel antwoord op vragen.

 • Dossiers maken op contractniveau. Hierin kunt u ook documenten toevoegen en raadplegen.
 • DIAS zorgt voor een compleet overzicht, dus inclusief verzekeringskaarten, geldende polisvoorwaarden, eventuele clausules en documenten met productinformatie.
 • Akkoordverklaringen voor aanvragen en schades zijn individueel op te maken
 • Beheren van schades en het screenen van de voortgang (inclusief bijvoorbeeld foto’s, schadeformulieren en andere documenten over de schades).
 • Het is mogelijk om volledig automatisch een verzekeringsaanvraag te accepteren. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de geldende acceptatienormen.
 • U kunt landingspages toevoegen voor het aanbieden van offertes en het verstrekken van facturen. Het is ook nog uit te breiden met iDeal-betalingen. (uitbreiding van het DIAS Cloud Adviseursportaal).

Welke functionaliteiten mag u verder verwachten?

Door jarenlange ervaring weten wij waar adviseurs tegenaan lopen en wat beter kan. In ons DIAS Cloud Adviseursportaal hebben wij onze knowhow verwerkt om u zo goed mogelijk te ondersteunen in uw werk.

 • Het maken van een premievergelijking gericht op de volmacht producten binnen DIAS. Dit is zowel voor de particuliere als de zakelijke markt. Ook het afsluiten loopt via onze software. Het kan gaan om individuele verzekeringen of pakketten.
 • Offertes kunt u inrichten per agent of adviseur
 • Is een aanpassing van een verzekering of een pakket noodzakelijk? Ook dat regelt u in het adviseursportaal van DIAS.

Ook geïnteresseerd in DIAS Cloud Adviseursportaal?

Neem dan contact op met DIAS Software: 

Uw accountmanageres Richard Peters (06-47163195) en Samentha Roodakkers (06-13199439) staan u graag te woord.