Over DIAS Software

Al ruim 40 jaar de software voor financieel
intermediairs.

Jouw kantoor ondersteunen met innovatieve software, zodat je jouw klanten optimaal kunt adviseren en de toegevoegde waarde ook in de toekomst kan blijven leveren. Dat is wat wij iedere dag met ruim vijftig gedreven professionals voor ogen hebben. DIAS is een vaste waarde in onze branche en is ruim 40 jaar marktleider in software voor het financieel intermediair.

Visie

DIAS Software werkt met ruim vijftig gedreven professionals die maar één doel voor ogen hebben. Jouw kantoor ondersteunen met innovatieve software, zodat jouw proces nog sneller verloopt, er meer tijd overblijft voor dialoog met jouw klant en jouw toegevoegde waarde ook in de toekomst verzekerd is.

We zijn nieuwsgierig van aard en blijven onderzoeken waar we jou kunnen ondersteunen met onze software en diensten. We focussen daarbij op jouw proces, de interacties die jij in de keten hebt, en die je met jouw klanten hebt. Zo hebben we software die werkt voor jouw kantoor.

“Wij geloven in de voortdurend toegevoegde waarde van de adviseur voor ondernemers en particulieren.”
Fred Lingg - DIAS Software

Historie

Met de naam DIAS gaan we terug naar onze oorsprong. DIAS is een afkorting voor Diamant Assurantie Software en is 35 jaar geleden door Nationale-Nederlanden in de markt gezet. Solide, klantgerichte software met een toen al doordachte datastructuur. Het idee was toen al dat gestandaardiseerde data het mogelijk maakt jouw klant te voorzien van een goed advies, zeker ook als je grotere aantallen klanten bedient.

In 2006 ging de assurantiesoftware van Nationale-Nederlanden en Aegon verder onder de naam Amedia. Vanuit Zoetermeer werd de intermediaire markt bediend. De productrange werd uitgebreid met de software van Efdécé, waarmee ook de hypotheekadviseur klant kon worden bij Amedia.
Er werd gewerkt aan een totaal concept voor het intermediair, een basiswaarde die we vandaag ook in ons portfolio hebben met ons platform DIAS Een.

DIAS Software. Toekomst verzekerd.

Eind 2007 kwam Amedia in handen van Unit 4 en ging verder onder de naam Unit 4 Financiële Intermediairs. In 2014 nam Private Equity fonds Advent Unit 4, inclusief alle bedrijfsonderdelen over.

Sinds eind 2019 is Unit 4 Financiële Intermediairs in handen van vijf aandeelhouders en is het bedrijf weer volledig onafhankelijk. De aandeelhouders zijn Chris Ouwinga (oprichter en voormalig CEO van Unit 4) en Fred Lingg, alsook Jelke Jansen, Ruud van der Kruk en Ynze Sipkema, grondleggers van Fiscaal Gemak.


Vanaf dat moment heeft DIAS ook een heel nadrukkelijk leidende positie ingenomen door als eerste softwareleverancier in de branche een volledig, innovatief, cloudplatform voor het intermediair aan te bieden voor alle processen, diensten, en klanterinteracties. Dit platform kennen we vandaag de dag als DIAS EEN.

Ons managementteam bestaat uit:

Ruud van der Kruk

CEO

Soelimen Lafkiri

CCO

Michel Jongboer

Directeur Strategie & Innovatie

Jelke Jansen

CFO

Bert Wiggers

CPO

Erik Geels

Manager Consultancy & Partners

Ynze Sipkema

CTO

Fred Lingg

Directeur Business Development

Esther Kuijper

Business Project Manager