Over DIAS Software

Innovatieve InsurTech met ruim 40 jaar kennis en ervaring.

DIAS Software B.v.
DIAS Software B.v.

Sinds eind 2019 is DIAS Software in handen van zes aandeelhouders en zijn we weer volledig onafhankelijk. De aandeelhouders zijn Ruud van der KrukJelke Jansen, Ynze Sipkema, Fred LinggSoelimen Lafkiri en Chris Ouwinga.

Met dit nieuwe team brengen we tientallen jaren aan kennis en ervaring in de software-, verzekerings- en hypothekenmarkt samen met die van een InsurTech. Als disruptieve speler brengen we innovatieve technologieën en snelle schaalbaarheid naar de verzekerings- en hypothekenmarkt. Samen met onze investeringskracht onderscheidt ons dat van de bestaande softwareleveranciers en systeemhuizen in deze markt. 

DIAS Software is sinds 2021 ook de eigenaar van de Online Groep met softwarepakket OnlinePro. De aandeelhouders van DIAS Software hebben daarnaast belangen in verschillende baanbrekende tech-companies, zoals Hyarchis en Employes

DIAS Software B.v.

DIAS Software. Toekomst Verzekerd.

Adviseurs, die in de toekomst succesvol opereren, investeren in twee cruciale zaken binnen één geïntegreerd en innovatief cloudplatform:

1. verregaande en efficiënte digitalisering in de gehele keten van consument naar verzekeraar /kredietverstrekker (tech) met de adviseur als middelpunt én
2. optimale klantbediening (touch) in iedere (levens)fase en op elk gewenst moment (24/7).

DIAS Software biedt als enige in de markt zo’n uniek softwareplatform: DIAS EEN

“Wij geloven in de toegevoegde waarde van de adviseur voor ondernemers en particulieren.”
Pokket Hyarchis en DIAS Software samenwerking
Ruud van der Kruk - CEO DIAS Software

Ruim 40 jaar DIAS Software

Met de naam DIAS gaan we terug naar onze oorsprong. DIAS is een afkorting voor Diamant Assurantie Software en is zo’n 40 jaar geleden door Nationale-Nederlanden in de markt gezet. Solide, klantgerichte software met een goed doordachte datastructuur. Het idee was toen al dat gestandaardiseerde data het mogelijk maakt jouw klant te voorzien van een goed advies, zeker ook als je grotere aantallen klanten bedient.

In 2006 ging de assurantiesoftware van Nationale-Nederlanden en Aegon verder onder de naam Amedia. Vanuit Zoetermeer werd de intermediaire markt bediend. De productrange werd uitgebreid met de software van Efdécé, waarmee ook de hypotheekadviseur klant kon worden bij Amedia.

Vacature medewerker servicedesk

DIAS Software. Toekomst verzekerd.

Eind 2007 kwam Amedia in handen van Unit 4 en ging verder onder de naam Unit 4 Financiële Intermediairs. In 2014 nam Private Equity fonds Advent Unit 4, inclusief alle bedrijfsonderdelen over.

Sinds eind 2019 is Unit 4 Financiële Intermediairs in handen van de zes nieuwe aandeelhouders en is het bedrijf weer volledig onafhankelijk. Vanaf dat moment heeft DIAS Software nadrukkelijk een leidende positie ingenomen door als eerste softwareleverancier in de branche een volledig innovatief cloudplatform voor alle processen, producten, diensten en klanten aan te bieden: DIAS EEN.

Ons managementteam bestaat uit:

DIAS Software B.v.

Ruud van der Kruk

CEO

nieuwe collega's pagina

Soelimen Lafkiri

CCO

DIAS Software B.v.

Michel Jongboer

Directeur Strategie & Innovatie

DIAS Software B.v.

Jelke Jansen

CFO

DIAS Software B.v.

Bert Wiggers

CPO

Tekst nieuwe collega's

Esther Kuijper

Business Project Manager

DIAS Software B.v.

Ynze Sipkema

CTO

DIAS Software B.v.

Fred Lingg

Directeur Business Development

DIAS Software B.v.