Per 1 mei is het management van DIAS Software uitgebreid met een commercieel directeur in de persoon van Soelimen Lafkiri. “Met de komst van Soelimen krijgen we veel ervaring aan boord om onze groeiambities te realiseren”, zegt algemeen directeur Fred Lingg.

“Wij hebben de ambitie om de meest dominante partij in de markt te worden. Wij zien groeimogelijkheden bij zowel provinciaal intermediairs als bij volmachtkantoren. En die groeiambitie maken wij waar, door met innovatieve software adviseurs in staat te stellen hun dienstverlening aan klanten te optimaliseren met één systeem voor alle activiteiten.

We zijn vergevorderd met de naadloze overgang van het huidige DIAS naar een volledige webbased applicatie, inclusief hypotheekadvies en adviseurs- en klantportaal”, zegt Lafkiri. “Klanten kunnen nu al direct instappen op deze compleet nieuwe omgeving.”

“Daarmee bieden we een omgeving aan die volledig toekomstbestendig is”, vult Lingg aan. “In het nieuwe adviseursportaal kan de adviseur vergelijkingen maken zonder daarvoor verschillende extranetten te raadplegen, adviesrapporten samenstellen en de administratie volledig digitaal afhandelen. Het klantportaal is om klanten volledig inzicht te geven in de gesloten verzekeringen, schadeafhandeling en het doorgeven van mutaties. Daarmee krijgt de adviseur dus ook een ‘tool’ in handen om zijn klanten nog meer aan zich te binden. Bovendien gaan we onze hypotheeksoftware meer integreren, waardoor nog meer werk van de adviseur via workflows geautomatiseerd wordt.”

Soelimen Lafkiri commercieel directeur DIAS

Soelimen Lafkiri

Lafkiri (foto) is afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit in International Business Administration en vervolgens Innovatie Management. Hij startte zijn professionele carrière als consultant voor hightech- en softwarebedrijven bij het Rotterdamse KMM. “Daarna ben ik bij een van onze klanten in dienst getreden en sindsdien in de softwarewereld actief gebleven, altijd in commerciële leidinggevende functies. Mijn laatste functie was bij UNIT4. ” Vanuit die rol was hij al bekend met de financiële dienstverlening en kiest hij nu bewust voor de overstap naar DIAS Software.

“De afgelopen drie maanden ben ik vooral bezig geweest met kennismaken, zicht en inzicht te krijgen in onze producten en diensten en handen en voeten te geven aan onze groeiambities, want die zijn groot”, aldus Lafkiri.