Nieuws

Ruud van der Kruk nieuwe CEO DIAS Software

10/12/2021

Met ingang van 1 januari 2022 draagt Fred Lingg, aandeelhouder, huidig CEO van DIAS Software en medeoprichter van Aplaza, het stokje over aan aandeelhouder Ruud van der Kruk. Fred Lingg leidde het softwarebedrijf weer sinds de verzelfstandiging in 2019. Lingg blijft als aandeelhouder en Directeur Business Development aan DIAS Software verbonden.

Aandeelhouders Jelke Jansen en Ynze Sipkema treden eveneens toe tot DIAS Software als respectievelijk CFO en CTO en Michel Jongboer vervult de rol van Directeur Strategie en Innovatie. Eerder dit jaar werd Soelimen Lafkiri al benoemd tot Commercieel Directeur bij DIAS Software. Deze toevoegingen aan het management maken deel uit van het strategische plan om de markt voor hypotheek- en assurantiesoftware blijvend te veranderen met innovatieve cloudsoftware in één geïntegreerd platform.

Ruud van der Kruk en Fred Lingg

Ruud van der Kruk

Nieuwe CEO Ruud van der Kruk (34) heeft ruime ervaring in de IT-industrie met het succesvol innoveren en naar de cloud brengen van software. De voorbije jaren was hij, samen met de eerder genoemde CFO Jelke Jansen en CTO Ynze Sipkema, oprichter en directielid bij onder meer Fiscaal Gemak, marktleider in fiscale software in Nederland. In mei 2019 verkochten zij Fiscaal Gemak aan UNIT4 Bedrijfssoftware, nu onderdeel van Exact. De laatste twee jaar was hij directielid bij UNIT4 en verantwoordelijk voor onder andere innovatie en strategie. Ruud van der Kruk studeerde Economie en Accountancy aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Van der Kruk, Jansen en Sipkema hebben tevens belangen in Hyarchis en andere innovatieve softwarebedrijven.

De complexe verzekerings- en hypothekenmarkt is de afgelopen jaren in snel tempo veranderd. We zien dat het IT-landschap sterk gefragmenteerd raakt en dat er veel met oudere technologie wordt ontwikkeld,” aldus Van der Kruk. “Wij geloven in de financieel adviseur en dat hij succesvol kan opereren in deze dynamische branche als hij efficiënt gebruik maakt van de juiste software, die zowel gericht is op optimale klantbediening als op verregaande en efficiënte digitalisering. Dat is precies wat wij doen met ons geïntegreerde softwareplatform DIAS EEN. ” 

Onder leiding van Fred Lingg werd de assurantie- en hypotheeksoftware van DIAS Software in nauwe samenwerking met verzekerings- en hypotheekadviseurs en technisch specialisten, grondig vernieuwd. Daarnaast werd de transitie naar de cloud ingezet en softwareleverancier Online overgenomen.

“Met Ruud halen we een ervaren
tech ondernemer in huis.”
DIAS Software B.v.
Fred Lingg - Aandeelhouder DIAS Software

Met Ruud van der Kruk halen we een ervaren tech ondernemer in huis, die de nodige ervaring meebrengt in het ontwikkelen en op de markt brengen van innovatieve cloudsoftware,” zegt Fred Lingg. “Na jaren in de rol van Algemeen Directeur in deze branche is het tijd om het stokje over te dragen aan een nieuwe generatie. Deze wisseling illustreert de strategische richting die DIAS Software volgt: het ontwikkelen en op de markt brengen van innovatieve en moderne software door het inzetten van nieuwe kennis en technologie gecombineerd met jarenlange ervaring.

In december 2019 werd DIAS Software B.V. de nieuwe eigenaar van Financiële Intermediairs van Unit4 met aandeelhouders Chris Ouwinga, oprichter en voormalig CEO van UNIT4, Ruud van der Kruk, Ynze Sipkema en Jelke Jansen, oprichters van onder meer Fiscaal gemak, en Fred Lingg, in het verleden directielid bij o.a. UNIT4, Aplaza en Achmea en Soelimen Lafkiri, Commercieel Directeur, bij indiensttreding.

Lees ook