Nieuws

Artikel InFinance: DIAS zet nieuwe generatie aan het roer

24/02/2022

 

Alex Klein, hoofdredacteur van InFinance interviewde Fred Lingg en Ruud van der Kruk over het aantreden van Ruud als de nieuwe CEO van DIAS Software en de introductie van ons nieuwe softwareplatform DIAS EEN:

“Op 1 januari 2022 droeg DIAS CEO Fred Lingg het stokje over aan mede-aandeelhouder Ruud van der Kruk. Daarmee maakte Lingg bestuurlijk de weg vrij voor een nieuwe generatie. De benoeming van Van der Kruk viel samen met de lancering van de nieuwe cloud productlijn ‘DIAS EEN’, het softwareplatform voor het volmacht-, het provinciale assurantie- en hypotheekkantoor.

"Bij DIAS zijn we erin geslaagd om al die facetten bijeen te brengen die nodig zijn voor een innovatieslag. Door nu fors te investeren kunnen wij een voorsprong nemen op de rest van de markt."
DIAS Software B.v.

Klantbinding bepalend voor succes

Voordat we met Fred Lingg en Ruud van der Kruk de cloud betreden, gaan we eerst terug naar de tijd dat cloud nog enkel de Engelse vertaling was van het Nederlandse woord wolk. Ruim veertig jaar geleden werd op de tekentafel van Nationale-Nederlanden een assurantiepakket bedacht. In het toen nog voor het grote publiek internetloze tijdperk was al het idee geboren dat gestandaardiseerde data het mogelijk maakt om de intermediaire klant te voorzien van een goed advies, zeker ook als het advieskantoor grotere aantallen klanten bedient.

In 2006 ging de assurantiesoftware van NN en Aegon samen verder onder de naam Amedia en kwam ook Fred Lingg aan boord. Vanuit Zoetermeer werd de intermediaire markt bediend. De productrange werd uitgebreid met de software van Efdécé, waarmee ook de hypotheekadviseur klant kon worden bij Amedia. Eind 2007 kwam Amedia in handen van Unit4 en ging verder onder de naam Unit4 Financiële Intermediairs, waar Fred Lingg tot 2015 directeur is. In die functie maakt hij nog mee dat het Private Equity fonds Advent eigenaar wordt van Unit4, inclusief alle bedrijfsonderdelen. Hij staat er eveneens aan de wieg van het IT-platform Aplaza, dat data-uitwisseling mogelijk maakt tussen verzekeraars en serviceproviders enerzijds en het intermediair anderzijds.

Lees het gehele interview online in de E-InFinance

DIAS Software B.v.

Lees ook