Nieuws

DIAS Software neemt vergelijkingsplatform My TP over

29/03/2022

 

DIAS Software, waar ook Online Groep onderdeel van is, is de nieuwe eigenaar van My TP. My TP is een vergelijkingsplatform voor onafhankelijk adviseurs om direct particuliere schadeverzekeringen te vergelijken, te offreren en aan te vragen zonder alle gegevens nogmaals handmatig in te vullen in het CRM systeem of bij het extranet van de verzekeraars. Met deze overname wil DIAS Software, dat zich volledig focust op de verzekerings- en hypotheekadviesmarkt, haar geïntegreerde propositie nog verder versterken.

"DIAS Software geeft My TP de slagkracht om nog meer impact te maken in de markt."
DIAS Software B.v.
Rick Mulderij - My TP

Nieuwe innovatie- en groeistrategie

“We zien dat er nauwelijks wordt geïnnoveerd in de verzekerings- en hypotheekmarkt en vinden dat dat anders kan.”, aldus Ruud van der Kruk, sinds 1 januari CEO van DIAS Software.” Daarom hebben wij, als nieuwe eigenaren van DIAS Software, een nieuwe innovatie- en groeistrategie ontwikkeld. Dit slaat enorm goed aan bij onze klanten en marktpartijen. Hierin versnellen we onze eigen ontwikkelingen en kijken we ook naar bedrijven, die onze producten kunnen versterken. We hebben recent ook onder andere Hyarchis en Online Groep overgenomen. Uit onafhankelijk onderzoek van BCE blijkt dat My TP één van de meest innovatieve partijen in onze markt is. De overname van My TP past dan ook volledig bij onze ambities.”

Eén platform voor de adviseur

“Het idee van My TP is dat je met een eenmalige invoer diverse verzekeringspakketten kunt vergelijken op basis van premies, dekkingen en voorwaarden. Vervolgens kun je direct deze verzekeringen afsluiten zonder nog alles handmatig in te vullen in het CRM systeem of bij het extranet van de verzekeraars. Daarmee zijn wij in Nederland de enige die dat kunnen bieden. Alles vanuit één systeem en zonder dubbele invoer om zo tijd te besparen”, aldus Rick Mulderij van My TP.

“Deze visie is identiek aan die van DIAS  Software. DIAS Software geeft My TP daarnaast de slagkracht om nog meer impact te maken in de markt. Door het bundelen van onze krachten en oplossingen van zowel DIAS Software, Online Groep en My TP kunnen adviseurs straks vanuit één geïntegreerd systeem vele malen efficiënter werken. Onze gezamenlijke visie is dat er één platform is voor de adviseur, waarin je alle kernprocessen kwijt kan.”

De acquisitie illustreert de strategische richting die DIAS Software volgt: het ontwikkelen en op de markt brengen van innovatieve en moderne software waarbij de toekomst van de adviseur voorop staat door het inzetten van nieuwe kennis en innovatieve technologie gecombineerd met jarenlange ervaring in de verzekerings- en hypotheekmarkt.

Gezocht: nieuwe collega's pagina

DIAS EEN

“Deze branche kent een zeer gefragmenteerd landschap aan hypotheek- en verzekeringssoftware.”, vervolgt Michel Jongboer, binnen DIAS Software verantwoordelijk voor strategie en innovatie. “Integratie is echter essentieel. Je kunt niet meer volstaan met een aan elkaar geknoopte lappendeken aan softwareproducten. Tijd is schaars en onze ambitie is om de adviseur juist tijd terug te geven met ons nieuwe geïntegreerde softwareplatform DIAS EEN en we zien dat dit in de markt tot heel veel enthousiasme leidt.

DIAS EEN

Jongboer vervolgt: “DIAS EEN heeft premievergelijk als kernproces in zich. Met de acquisitie van My TP versterken we dit met de mogelijkheid om ook verzekeringen af te sluiten vanuit DIAS zonder nog handmatig gegevens opnieuw in te vullen in het CRM systeem of bij het extranet van de verzekeraars. Dit leidt tot beter advies, voorkomt fouten en bespaart veel onnodige tijd. Daarnaast heeft My TP nog een aantal zeer interessante innovaties op de roadmap voor 2022, zoals het proactief tonen van alternatieve premies, digitale aanvraagformulieren en het opnemen van een vergelijker op de website van het kantoor.”

"Het succes van de klant staat altijd voorop"
Pokket Hyarchis en DIAS Software samenwerking
Ruud van der Kruk

Van transactiegericht naar adviesgericht

Ruud van der Kruk: “De keuze om de krachten te bundelen is niet alleen gedreven door de elkaar versterkende en aanvullende proposities van DIAS Software en My TP. Naast volledige integratie met DIAS en onze dochter Online Groep, blijft My TP als zelfstandige onderneming naast DIAS Software opereren en de samenwerking zoeken met andere systeemhuizen met als doel om de klant de beste oplossing te bieden, zoals we ook met bijvoorbeeld Aplaza doen.

Wij vinden namelijk dat partijen in de markt gebruik moeten kunnen maken van de oplossingen, die het beste bij hen passen. Wij zijn ervan overtuigd dat de geïntegreerde aanpak van DIAS Software de beste oplossing biedt, maar als klanten liever oplossingen van ons willen combineren met andere partijen uit de markt dan is dat goed mogelijk, wij werken dan graag met die partijen samen. Het succes van de klant staat altijd voorop.”

DIAS Software versterkt door de overname haar positie in de softwaremarkt voor financieel adviseurs: “We hebben de afgelopen periode een enorm enthousiasme gezien over onze nieuwe software en strategie, zowel in de provinciale als de volmacht markt. Ik ben ervan overtuigd dat deze overname daar verder aan gaat bijdragen en we onze positie als marktleider verder kunnen uitbouwen.”, zegt Van der Kruk.

In december 2019 werd DIAS Software B.V. de nieuwe eigenaar van Financiële Intermediairs van Unit4 met aandeelhouders Chris Ouwinga, oprichter en voormalig CEO van UNIT4, Ruud van der Kruk, Ynze Sipkema en Jelke Jansen, oprichters van onder meer Fiscaal gemak, en Fred Lingg, in het verleden directielid bij o.a. UNIT4, Aplaza en Achmea en Soelimen Lafkiri, Commercieel Directeur, na indiensttreding.

Lees ook