Nieuws

DIAS Software neemt Online Groep over

11/10/2021

Zoetermeer 11 oktober DIAS Software is de nieuwe eigenaar van Online Groep. Online Groep is met Online Pro een van de leidende softwareleveranciers voor verzekeringsadviseurs. Met deze overname wil DIAS Software, dat zich volledig focust op de verzekerings- en hypotheekadviesmarkt, haar innovatiesnelheid en leidende marktpositie verder vergroten.
DIAS Software B.v.

Meerwaarde voor gebruikers
“De complexe en dynamische verzekerings- en hypothekenmarkt is de afgelopen jaren in snel tempo veranderd. Wij geloven in de rol van de adviseur. Door het direct contact met klanten én advies aan klanten is de adviseur cruciaal in deze markt.”, aldus Fred Lingg, algemeen directeur van DIAS Software.

“De acquisitie van Online Groep met haar positie in onze markt past volledig in deze visie. Het management van Online Groep heeft de adviseur in de afgelopen jaren centraal gesteld en bewijst de adviseur optimaal van dienst te zijn. We zijn dan ook blij dat het management van Online Groep met ons verder bouwt aan de volgende fase. Met deze overname door DIAS Software krijgen we bijvoorbeeld extra mogelijkheden om onder andere onze DIAS software te integreren met de geavanceerde VOIP-technologie van Online Groep en krijgen Online-gebruikers direct toegang tot onze hypotheekadviessoftware en Aplaza.

Van nature een klik
“Al bij het eerste contact bleek dat onze marktbenadering en onze bedrijfscultuur veel overeenkomsten vertonen” aldus Jos Verbeek, directeur van Online Groep. “Toen een mogelijke overname aan de orde kwam, waren wij gelijk enthousiast.“

Fred Lingg: “De komende periode zetten we vol in op het creëren van meerwaarde voor onze gebruikers met onder andere DIAS Cloud en met de verdere innovatie van onze softwareproducten DIAS Assurantie, DIAS Volmacht en DIAS Advies en laten we de juiste kruisbestuiving met Online Pro en DIAS Software plaatsvinden. Met onze software zijn al onze gebruikers op de toekomst voorbereid en kunnen ze volop profiteren van alle marktontwikkelingen. Daarmee dragen wij concreet bij aan de continuïteit van onze klanten.”

DIAS Software versterkt marktpositie
DIAS Software versterkt door de overname haar positie in de softwaremarkt voor financieel adviseurs: “Op de provinciale markt zijn wij marktleider en hebben de afgelopen perioden een gezonde groei gezien met onder andere onze adviessoftware in dit marktsegment. Op de volmachtmarkt wordt onze nieuwe technologie volop geadopteerd ”, zegt Lingg. “Onze software kenmerkt zich door een hoge betrouwbaarheid, gebruiksgemak en innovatieve klantcommunicatie. Met de overname van Online Groep is succes voor onze klanten verzekerd.”

Online Groep blijft
Online Groep blijft onder de eigen naam opereren en houdt Nijmegen als haar thuisbasis. “De keuze om de krachten te bundelen is niet alleen gedreven doordat de verschillende proposities elkaar goed versterken en aanvullen. We blijven beiden met onze software actief in de markt. Ook het aanblijven van het managementteam en het voortbestaan van het Online Pro pakket zijn belangrijk voor het uitbouwen van het succes van beide twee bedrijven. Dat zorgt voor de nodige continuïteit en slagkracht op het gebied van innovatie”, aldus Verbeek.

Over DIAS Software
DIAS Software is marktleider met software voor financieel adviseurs. Wij maken met zo’n 60 ondernemende en enthousiaste collega’s software voor verzekerings- en hypotheekadviseurs en zijn al ruim 40 jaar marktleider in onze markt. We werken met de nieuwste bewezen technologieën en passen onze software continu aan de ontwikkelingen en vraag van de markt.

DIAS Software heeft sinds 2019 nieuwe Nederlandse eigenaren met ruime ervaring in de verzekerings- en hypothekenwereld én langdurige en uitgebreide kennis van IT en het succesvol omzetten van software naar de cloud. Er wordt volop en voor de lange termijn geïnvesteerd in de snelle ontwikkeling en groei van ons nieuwe unieke softwareplatform. En met succes. Niet voor niets gebruiken bijvoorbeeld Hypotheek Visie, YouSure, Verheul Groep en Herenvest onze software. 

Online Groep
Online Groep is een gerenommeerd bedrijf dat al 38 jaar actief is in de verzekeringsbranche. Met 8 ervaren medewerkers, die al jaren in dienst zijn, wordt er jaar in en jaar uit tijdens DFO klantentevredenonderzoeken in de top van de markt gescoord. Maar liefst 5 keer werd Online Groep door intermediairs beoordeeld als het beste systeemhuis.

Kenmerkend voor Online Groep zijn o.a. de geïntegreerde oplossingen met VoIP, de consumenten-App en de synchronisatie van Online Pro met het Online E-Data Platform. Als Internet- en VoIP-provider zijn er zeer strenge eisen gesteld aan de beveiliging van Online Pro. Online Groep levert “kwaliteit tegen de beste prijs” en daarbij is het leveren van toegevoegde waarde aan financieel dienstverleners een “must”.

Lees ook