Nieuws

DIAS Group nieuwe eigenaar van Adviesbox en FinData

13/12/2022

DIAS Group neemt aandelenbelang van ING in Intersoftware Holding over

ING verkoopt haar meerderheidsbelang in Intersoftware Holding aan DIAS Group. Hiermee is DIAS Group de nieuwe eigenaar van Adviesbox en Findata. Met DIAS Group heeft Intersoftware een strategische partner om haar diensten als Adviesbox en Findata verder te ontwikkelen. ING blijft nauw samenwerken met DIAS Group, als launching client om producten snel op de markt te brengen en op te schalen, en bij de verdere strategische ontwikkeling van het platform in een nieuw te vormen overlegorgaan. 

"We zorgen dat we op zeer korte termijn voor alle klanten van Intersoftware de weg naar Adviesbox Online kunnen bewerkstelligen."
Pokket Hyarchis en DIAS Software samenwerking
Ruud van der Kruk - CEO DIAS Group

Jacques Schram, Senior Manager Aanvraag en Acceptatie bij ING: “DIAS Group heeft een uitstekende staat van dienst, vooral met het naar de cloud brengen van innovatieve software in verschillende markten. Met DIAS Group als nieuwe eigenaar van Adviesbox en FinData is Intersoftware in staat om de productontwikkeling en groei naar een marktbreed platform te versnellen.

We hebben hiervoor meerdere geïnteresseerde partijen gesproken, en na een intensief proces geconcludeerd dat DIAS de juiste partij is om de nieuwe eigenaar van AdviesBox en Findata te zijn en hiermee Intersoftware verder te brengen. Wij geloven sterk in dit platform, waar in de toekomst alle relevante diensten voor het intermediair samen zullen komen. Het onafhankelijk intermediair is en blijft een zeer belangrijke partner voor ING en daarom blijven wij strategisch betrokken”.

DIAS Group nieuwe eigenaar van Adviesbox en FinData

Perfecte aanvulling 

Ruud van der Kruk, CEO DIAS Group: “DIAS Group is op weg om met investeringen in de bestaande productontwikkeling en een uitgekiende groeistrategie een groep innovatieve bedrijven te creëren, waarmee maximale waarde gecreëerd kan worden voor het bedieningsconcept van het intermediair.

Adviesbox en FinData passen met hun innovaties en marktaandeel uitstekend in onze groep. Met onze uitgebreide kennis en ervaring van cloud-softwareontwikkeling en het succesvol omzetten van on-premise software naar de cloud, als nieuwe eigenaar van Adviesbox en FinData zorgen we dat we op zeer korte termijn voor alle klanten van Intersoftware de weg naar Adviesbox Online kunnen bewerkstelligen.”

Leon van Vliet, CEO Intersoftware: “Intersoftware heeft door de kennis en ervaring van ING de afgelopen jaren een enorme kwaliteitsslag kunnen maken op het gebied van compliance en risk en dat zetten we onverminderd voort onder de vleugels van DIAS Group als nieuwe eigenaar van Adviesbox en FinData. Ook heeft ING veel geïnvesteerd in FinData om dit tot een volledig en volwassen platform te maken wat inmiddels gebruikt wordt door een toenemend aantal partijen.

Ik ben ontzettend blij om onderdeel te worden van DIAS Group en de mogelijkheden die dat biedt om op te trekken met de andere bedrijven in de groep, zoals DIAS Software, My TP en Finly. Uiteraard blijven we ook volledig koppelen met bestaande en nieuwe partijen in de markt.”

 

Voor meer informatie over dit bericht neem je contact op met Dietha de Bruin, Marketing Manager, via telefoon 0614723094 of dietha.de.bruin@dias.nl

Lees ook