Nieuws

De voordelen van DIAS Software bij afsplitsing en consolidatie verzekeringsbranche

06/05/2022

Blog over voordelen van DIAS Software door Michel Jongboer, Strategie & Innovatie bij DIAS Software

In het eerste artikel in deze serie gingen we in op de ICT-uitdagingen van afsplitsing van volmacht-/bemiddelingsbedrijf en consolidatie van marktpartijen. In het tweede artikel namen we de projectmatige vraagstukken onder de loep en in dit laatste artikel gaan we in op de voordelen van DIAS EEN, moderne software voor verzekeringen en hypotheken, in de context van afsplitsingen en consolidatie van spelers in de verzekeringsbranche.

"Met DIAS EEN wordt het proces door de inzet van specifieke tooling niet alleen enorm verkort, maar ook verbeterd."

Stukbijten
De voordelen van DIAS Software, zoals DIAS EEN, die volmacht- en bemiddelingsbedrijven ondersteunt bij hun dienstverlening aan de klant, zitten vooral aan de kant van het datavraagstuk. Zeker niet het minst belangrijke aspect zoals je in de vorige artikelen hebt kunnen lezen. De exercitie om te achterhalen welke data waar staat, wat deze doet in het systeem en welke processen daaraan ten grondslag liggen, kan een maandenlang proces zijn waarop meerdere analisten zich stukbijten. Met DIAS EEN wordt het proces door de inzet van specifieke tooling niet alleen enorm verkort, maar ook verbeterd. De tooling raakt alle relevante data-onderdelen van de applicatie waardoor je tot 95% van de datavraagstukken direct om kunt zetten in een oplossing.

Voordelen van DIAS Software

Voorbereidingstijd verkorten

Je kunt aangeven welke data moet worden meegenomen en bij samenvoegingen kun je bovendien bepalen hoe die data moet worden vertaald richting het doelsysteem. Als bijvoorbeeld een specifieke code dubbel voorkomt, kun je dat vooraf zien om vervolgens een vertaling naar een andere code in te richten. Deze wordt bij de samenvoeging door de samenvoegprogrammatuur automatisch omgezet in alle data die daardoor wordt geraakt. Zo verkort je de voorbereidingstijd van maanden naar enkele weken en is het resultaat bovendien veel beter.

Vakdeskundigen

Bij DIAS Software werken professionals die niet alleen de software van A tot Z kennen, maar ook veel kennis van en ervaring met het verzekeringsbedrijf hebben. Ze weten als geen ander hoe belangrijk data is binnen de branche en welke gegevens een rol spelen, in welk proces en waarvoor. Op die manier kun je met zo min mogelijk inspanning en overleg verschillende datamodellen combineren tot het nieuwe, gewenste datamodel. Het feit dat je voor jou bekende feiten niet telkens opnieuw uit hoeft te leggen werkt wel zo fijn en versnelt bovendien de doorlooptijd van projecten.

Meer weten?
Ben je bezig met een vraagstuk rond afsplitsing of juist consolidatie binnen je verzekeringsbedrijf en wil je een keer vrijblijvend van gedachte wisselen? Neem dan contact op met een van onze ervaren experts

Lees ook