Uiterwijk Winkel Verzekeringen
DIAS is onze backbone en cruciaal voor het bedrijf
Erik van der Laan – Algemeen Directeur / Partner bij Uiterwijk Winkel Verzekeringen

Uiterwijk Winkel Verzekeringen richt zich met 45 personeelsleden vooral op de zakelijke markt. Het familiebedrijf bestaat al sinds 1929 en inmiddels staat de derde generatie aan het roer van dit intermediair- en volmachtbedrijf. Het bedrijf heeft ook een arbodienstverlener in huis en werkt samen met NLG. Bovendien mag het zich finalist noemen van de VVP Advies Awards 2020. 

DIAS is voor Uiterwijk Winkel Verzekeringen de backbone van het kantoor. “Wij werken al meer dan dertig jaar met deze software. DIAS is cruciaal voor ons bedrijf en wordt ook steeds belangrijker. Als volmachtbedrijf maken wij optimaal gebruik van het pakket”, vertelt Erik van der Laan, die samen met Bart Uiterwijk Winkel en Jaap Uiterwijk Winkel de directie voert. 

Stabiel systeem

Van der Laan is vooral te spreken over de stabiliteit van het systeem. “Het begint natuurlijk dat je alles goed en eenduidig moet vastleggen in het systeem. Daarnaast is het mogelijk om goede selecties te maken vanuit DIAS, waardoor wij gericht onze klanten kunnen benaderen. Bovendien verschaft het ons allerlei managementinformatie en kunnen wij eenvoudig vanuit DIAS bijvoorbeeld informatie aanleveren voor de marktmonitor van toezichthouder AFM.


“Het werken met DIAS zorgt ervoor dat wij efficiënt en vlot kunnen werken. Wij merken wel dat verzekeraars niet alles eenduidig aanleveren, waardoor het moeite kost om het goed in onze systemen te krijgen. Het werken met een platform als Aplaza is dan ook echt waardevol.” Enthousiast is Van der Laan ook over de koppelmogelijkheden die DIAS biedt of nog gaat bieden. “Daardoor kunnen steeds makkelijker tools worden ingezet die bijvoorbeeld het communiceren met je klanten makkelijker en efficiënter laat verlopen. Zo werken wij bijvoorbeeld samen met een partij als Postex voor onze klantcommunicatie.”

‘DIAS kan heel veel, wellicht halen
we er nog niet alles uit’
DIAS Software B.v.
Erik van der Laan - Algemeen Directeur / Partner bij Uiterwijk Winkel Verzekeringen

Uiterwijk Winkel Verzekeringen is net overgestapt naar een andere IT-dienstverlener waardoor het werken met DIAS Connect mogelijk wordt. “Met DIAS Connect kunnen we nog makkelijker koppelen met externe partijen. Ben ook erg benieuwd naar de nieuwe voorkant die DIAS binnenkort oplevert. De koppeling tussen de backoffice en offertetooling zou dan beter moeten verlopen.”

Frisse wind

Van der Laan geeft aan dat er in het verleden best wel wat kritiek is geweest op Unit4 Financiële Intermediairs. “Sinds de overname begin dit jaar merken wij echter dat er een frisse wind waait. Er zit weer schwung in het bedrijf. Je merkt het ook aan de medewerkers, alsof er een soort resetknop is ingedrukt. Ze hebben er weer zin in. Er wordt weer geïnvesteerd en er worden initiatieven genomen. En ze denken met je mee. In verband met corona werken onze buitendienstmedewerkers ook vanuit huis en ik kwam in de knoop met het aantal licenties. Ik heb Fred Lingg gebeld en de situatie uitgelegd en daardoor kon ik (en ander intermediair) tijdelijk het aantal licenties kosteloos uitbreiden. Dat is echt heel fijn. Er wordt wat gedaan met je input!”

Onderzoek systeemhuizen

Van der Laan zou DIAS zeker aanraden. “Vanuit de NVGA wordt eens in de zoveel tijd een onderzoek gedaan naar systeemhuizen. Daaruit komt naar voren dat lang niet alle kantoren tevreden zijn over hun eigen systeemhuis. Als ik dan kijk naar DIAS, dan hebben wij het zo slecht nog niet”, lacht hij. “Ook als je bijvoorbeeld kijkt naar het project Datakwaliteit bij volmachtbedrijven, dan zie je dat er bij kantoren die met DIAS werken veel minder issues zijn. Dat scheelt ons echt een hoop werk in dat kader. Dus ja, ik kan DIAS alleen maar aanraden.”