

Hypotheek Visie is volgens Vellinga de derde hypotheekketen van het land met op dit moment 60 aangesloten franchisekantoren. In totaal werken er 250 mensen voor Hypotheek Visie. “De komende twee jaar willen we uitbreiden met nog eens 40 kantoren. We hebben de ambitie om de ‘lege plekken’ in het land op te vullen met Hypotheek Visie kantoren. Lukt dat niet met franchisenemers dan vullen we die plekken zelf in.” Vellinga verwacht die groei mede te realiseren met de formule Hypotheek Visie LITE. “De LITE formule is vooral interessant voor startende ondernemers die willen doorgroeien naar volwaardig franchisenemer. Het voordeel is dat er geen grote investering aan vooraf gaat en je stapsgewijs kunt doorgroeien. Voor Hypotheek Visie LITE richten we ons op eerdere franchisenemers of adviseurs, lokale makelaars of notariskantoren met een eigen hypotheekadviseur en adviseurs die eerder in dienst zijn geweest bij een maatschappij en nu zelfstandig aan de slag willen. Vanuit de centrale organisatie is er uitgebreide ondersteuning voor de ondernemers. We hebben de afgelopen jaren forse stappen gezet in de online zichtbaarheid en vindbaarheid van Hypotheek Visie. Daarnaast is er een eigen callcenter opgezet voor het inplannen van afspraken voor ondernemers. Daarmee wordt inmiddels het overgrote deel van de agenda gevuld.”

Keuze voor een partner
Vellinga vervolgt: “We hebben ooit overwogen zelf een softwarepakket te ontwikkelen, maar dat was ongelooflijk intensief en heel veel werk. Dat was de reden dat we toentertijd gekozen hebben voor een samenwerking met DIAS. Natuurlijk vergelijken we zo nu en dan ook andere aanbieders, maar DIAS Advies blijft er in positieve zin bovenuit springen. Er zijn pakketten waarbij je het moet doen met dat wat er is. Bij DIAS is dat anders. Er wordt naar onze wensen ter verbetering geluisterd en daar wordt ook wat mee gedaan. Op die manier is nu bijvoorbeeld ook de Looptijdrente in het pakket opgenomen.”
Een goed vormgegeven adviespakket
Volgens Vellinga worstelen veel hypotheekadviseurs met het goed en gedegen produceren van een adviesrapport: “Een van de grote voordelen van DIAS Advies is dat het een goed vormgegeven adviesrapport produceert, waarin alles opgenomen is wat besproken is. De adviseur heeft de mogelijkheid de teksten in het rapport naar eigen inzicht aan te passen. Wat mij betreft is DIAS daarmee ‘top of the bill’. Qua lay-out, teksten en wijze van presenteren is het professioneel en prettig leesbaar opgesteld.”
Naast dat de software natuurlijk gewoon goed moet zijn qua rekencapaciteit, heeft het pakket ook nog andere voordelen. “Je kunt redelijk eenvoudig een inkomenstoets uitvoeren, de geldverstrekkers worden goed vergeleken en de aanvraagmodule werkt plezierig, snel en correct en de klant krijgt een prettig leesbaar adviesrapport. Daarmee voldoet het adviesrapport ook volledig aan de eisen die toezichthouder AFM stelt aan het hypotheekadvies.”
Als ander voordeel noemt Vellinga dat de adviessoftware ook los is te gebruiken voor advies rondom inkomensrisico’s. “Je kunt ook producten adviseren en vergelijken om deze inkomensrisico’s te beperken.”
Korte lijnen
Vellinga is blij met de verzelfstandiging van DIAS twee jaar geleden. “De lijnen zijn kort. Mede daardoor hebben wij de strategische keuze gemaakt om met DIAS te werken. Wij zijn een hands-on bedrijf en houden van snel schakelen. Dan zit je nu bij DIAS echt goed. Ik heb zelf jarenlang als adviseur gewerkt en coach nu mensen die als hypotheekadviseur willen doorgroeien. Het werken met DIAS Advies maakt daar onderdeel van uit. Iedere keer als we dit onderwerp bespreken kom ik tot de conclusie dat dit het beste is pakket is voor de hypotheekadviseur. Dus ja, ik kan het alleen maar aanbevelen.”

Al ruim acht jaar gebruikt Hypotheek Visie de software DIAS Advies. “Toen heette het anders, maar zolang gebruiken we het al”, aldus commercieel directeur Peter Vellinga van Hypotheek Visie. “Naast commercieel directeur ben ik hypotheekadviseur met twee kantoren in Lelystad en Almere en DIAS Advies is hét pakket voor de adviseur.”