Herenvest
De E-ABS koppeling van DIAS brengt veel voordelen
Rick Kooij, partner bij Herenvest.
Rick Kooij Herenvest

Herenvest live met E-ABS koppeling via DIAS

Door een intensieve samenwerking tussen Herenvest, Fenêtre en DIAS is een e-ABS koppeling gebouwd (elektronisch Assurantie Beurs Systeem), die nu ook voor andere DIAS-gebruikers beschikbaar is. “ In DIAS Assurantie ontbrak de e-ABS koppeling nog, Samen met Fenêtre, een partner van DIAS, hebben wij afgelopen jaar keihard gewerkt aan het bouwen van die verbinding en nu zijn we zover dat we live kunnen gaan”, zegt Rick Kooij, partner bij Herenvest.

“ Wij hebben bewust gekozen om met DIAS Assurantie te werken. De concessie die we moesten doen, was dat we het dan zonder de koppeling met e-ABS moesten stellen. Richting de toekomst wilden we die koppeling natuurlijk wel voor elkaar boksen. Met hun partner Fenêtre  zijn we samen aan de slag gegaan om dit te realiseren”, aldus Kooij.

Om de verbinding mogelijk te maken, heeft DIAS met haar ontwikkelteam systeemwijzigingen moeten doorvoeren. “Doordat zij investeren in het mogelijk maken van die verbinding, komt dit ook voor andere partijen beschikbaar”, zegt Kooij. “De keuze voor Fenêtre was logisch. Zij zijn betrokken bij de bouw van e-ABS en verzorgen ook het onderhoud aan het systeem.”

Samentha Roodakkers, senior accountmanager bij DIAS, vult aan: “Onze kracht is samen te werken met partners die aanvullend zijn op onze dienstverlening. Voor dit project hebben wij de API gebouwd. Via DIAS Connect kunnen allerlei applicaties gekoppeld worden via een ‘stekker’. Soms moet je die stekker een beetje buigen zodat die past en dat is wat we hier hebben gedaan. Het is natuurlijk wel bijzonder dat we dit specifiek op verzoek van één klant, Herenvest, hebben gedaan. Het grote voordeel is dat andere partijen die op de beurs actief zijn, nu ook van deze koppeling gebruik kunnen maken.”

De koppeling is voor twee van de drie onderdelen van het e-ABS platform gerealiseerd, Placement (polissen) en Clearing (Boekingen). Het derde onderdeel Claims wordt. In de nabije toekomst opgepakt.

Voordelen

Behalve dat het voor Herenvest enorme voordelen oplevert dat zij nu de e-ABS koppeling kunnen gebruiken, levert het ook voordeel op voor hun klanten. “Deze koppeling draagt bij aan administratieve verlichting waardoor wij aanzienlijk meer zuivere tijd over houden die wij aan advies kunnen besteden. Het grote voordeel is ook dat wij de trekker zijn van dit project en dat wij al onze wensen erin onder hebben kunnen brengen. De administratieve druk van een prolongatie is voor een makelaar gigantisch. De koppeling met e-ABS in combinatie met de functionaliteiten van DIAS hebben ons een aantal unieke oplossingen gebracht”, aldus Kooij. Voor Kooij en zijn collega’s was het de investering meer dan waard. “Het draagt echt bij aan de kwaliteit waar wij als onderneming voor staan.”