Financial Connected
DIAS Hypotheken is de Rolls Royce onder de hypotheeksoftware
Paco Polonio Garcia
Hypotheken

‘Ik wil alleen met klanten bezig zijn’

Ooit was Paco Polonio Garcia districtsdirecteur bij een middelgroot hypotheekketen, totdat er een moment kwam dat hij het gevoel kreeg niet meer met klanten bezig te zijn. Dat was het sein om het roer om te gooien en Financial Connected op te richten. Met een businessmodel gestoeld op service abonnementen voor doorlopende dienstverlening voor álle financiële producten. Paco werkt al sinds 1988 met het hypotheekadviespakket van Efdécé.

“Dat was een prachtige tool en je kon er toen al maatwerk adviezen mee opstellen”, klinkt het enthousiast. “Het softwarepakket werd overgenomen door toen nog UNIT4 en recent DIAS Software, die het onder de naam DIAS Advies verder ontwikkelde. Ik was daar nauw bij betrokken. 

Maatwerk en up-to-date

De klant, krijgt volgens Paco, een rapport op maat, dat goed leesbaar is en dat de klant inzicht biedt in welke keuzes hij kan maken en waarom. “Gewoon zonder poeha en overbodige ballast. Dat DIAS Hypotheken nu ook in de Cloud werkt, maakt het voor Paco alleen nog maar aantrekkelijker. “Het afgelopen Covid-jaar heeft laten zien hoe belangrijk het is om vanaf welke werkplek dan ook te kunnen werken. Dan is het fijn dat dit DIAS Hypotheken dat ook kan en het geeft mij vrijheid in mijn keuze waar en wanneer ik wil werken, mits ik een internetverbinding heb.” Tevreden is Paco met de updates die nu plaatsvinden. “Top dat het nu mogelijk is om de rentelasten over de gehele looptijd door te rekenen. Dat is voor ons echt een hele belangrijke aanvulling. Je wilt via je advies laten zien waarom een bepaalde geldverstrekker ook na vijftien jaar nog een aantrekkelijke keuze is.”

Rekenwerk moet kloppen

De keuze viel op Efdécé omdat Paco als hoofd automatisering voor zijn werkgever op zoek was naar een pakket dat garantie gaf dat het rekenwerk klopte en gepresenteerd kon worden in een standaard template met bedrijfslogo en waar bovendien de meeste hypotheekadviseurs in Nederland mee werkten. “Dat moet gewoon altijd foutloos zijn. Het moet fiscaal en rekenkundig gewoon goed in elkaar steken en het rapport moet voor de klant helder leesbaar zijn. Daar voldeed Efdécé destijds aan, vooral toen het pakket beschikbaar werd in MS Windows. Bovendien werd het rapport in MS Word formaat gegenereerd en kon je de rapportage vervolmaken voor de klant.”

DIAS Hypotheken

Volgens Paco hebben de ontwikkelaars goed geluisterd naar de klant. “Scenario Advies werd als Cloudoplossing aangeboden en gaat nu verder onder de naam DIAS hypotheken. Het is onderscheidend dat ze alle leidraden van toezichthouder AFM verwerkt hebben in de adviessoftware. Ik weet dat de AFM geen keurmerk geeft aan adviessoftware, maar ik weet dat dit pakket de AFM goedkeuring heeft.”
Het mooie aan het pakket is volgens Paco dat het je als adviseur de mogelijkheid biedt om maatwerk voor de klant te leveren. “Het pakket geeft zekerheid over juridische en fiscale aspecten van je advies en omdat je alles heel goed in kaart kunt brengen, staat het als een huis.” “Het pakket maakt mijn werk makkelijker en daardoor efficiënter. Het kost gewoon minder tijd om een goed advies te schrijven.”

Wensen

“Er moet altijd wat te wensen overblijven”, lacht Paco. “Ik krijg steeds meer te maken met expats. Hoe mooi zou het dan zijn dat je met een druk op de knop het hele advies ook in het Engels, Frans of Spaans kunt aanbieden.” Volgens hem zitten alle mogelijkheden die hij tot zijn beschikking wil hebben in het pakket. “Het is misschien niet het goedkoopste pakket, maar het is wel het meest uitgebreide pakket. Je kunt er meerdere financiële scenario’s en life events mee inzichtelijk maken voor je klant. Ik ben een vakidioot en wil zelf aan de knoppen zitten. Met dit pakket is veel mogelijk. Het is als het ware de Rolls Royce onder de hypotheekadvies pakketten.”

“DIAS Hypotheken is de Rolls Royce
onder de hypotheekadvies pakketten.”
Hypotheken
Paco Polonio Garcia

Kundig en betrokken

Het is een compliment waard dat DIAS Software in staat lijkt te zijn om vaardige en betrokken medewerkers te binden aan hun softwarebedrijf. Veel mensen werken er al jaren en dat is voor mij een goed teken. Dus ja, wat mij betreft zijn de mensen in combinatie met de software de reden dat je met DIAS Software echt goed zit.”