Driessen en Rappange
Onze snelheid van werken is aanzienlijk verbeterd
Rene Moritz – Manager van de verzekeringsafdeling en verantwoordelijk voor IT

Marktleider in het verzekeren van vliegtuigen

Het verzekeren van vliegtuigen, zoals zweefvliegtuigen, een- en tweemotorige vliegtuigen, drones, helikopters, business jets, is een vak apart. Dat weten ze bij het makelaars- en volmachtbedrijf A.J. Driessen en Rappange als geen ander. 

Twee jaar geleden maakte Driessen en Rappange de keuze om over te stappen naar DIAS. “Die keuze werd mede ingegeven doordat wij een portefeuille overnamen en ook één van de medewerkers”, vertelt René Moritz, manager van de verzekeringsafdeling en verantwoordelijk voor IT. “Hij werkte met DIAS en zei, bijna tot vervelens toe, dat DIAS bepaalde zaken ook en zelfs beter kon dan ons toenmalige pakket.”

“Het was geen gemakkelijke keuze omdat iedereen weet dat conversie van het ene systeem naar het andere systeem nooit vlekkeloos verloopt. Uiteraard waren er ook hier onverwachte zaken waar je tegenaan loopt, maar we staan 100% achter onze keuze voor DIAS. Luchtvaartpolissen zijn bijzonder en dat zorgde voor de nodige uitdagingen bij de conversie, maar ik kan niet anders zeggen dat de mensen van toen nog Unit4 en nu DIAS Software, zich continu en uitermate goed hebben ingespannen om tot een bevredigend resultaat te komen.”

“Een van onze belangrijkste eisen was dat het nieuwe pakket veel meer toegesneden zou zijn op klantbediening en het CRM, geïntegreerd moest hebben. We willen nog veel beter onze relaties kunnen bedienen en op andere manieren met ze communiceren. Daarnaast moest het ons werk als adviseur makkelijk maken. Bovendien hebben wij gemerkt dat variabele indelingen binnen een pakket het onderhouden daarvan steeds gecompliceerder maakt. Alhoewel maatwerk bijzonder wenselijk is, zeker bij bijvoorbeeld vliegtuigpolissen, is een stuk standaardisatie veel overzichtelijker en makkelijker te onderhouden. Die eisen en de ervaring die een medewerker al had met DIAS, heeft de doorslag gegeven. We merken nu al dat onze snelheid van werken aanzienlijk verbeterd is, omdat we nu ook een zogeheten schone inrichting van het pakket hebben, wat een bijkomend voordeel is van het overstappen naar een nieuw pakket.”

DIAS Software B.v.
‘Wij kiezen voor een modern en innovatief pakket met de nadruk op standaardisatie om onze relaties kwalitatief en kwantitatief nog beter van dienst te kunnen zijn in ons streven naar een optimale klanttevredenheid.’
Rene Moritz - Manager van de verzekeringsafdeling en verantwoordelijk voor IT

“We zijn ervan overtuigd dat DIAS ons veel gaat opleveren. Conform onze eis is DIAS, veel meer dan ons oude pakket, toegesneden op klantbediening. CRM is gewoon onderdeel van DIAS en daarmee dus ook veel beter ingericht voor relatieonderhoud. Kijk naar bijvoorbeeld campagnes. Is een relatie benaderd voor een actie en is daar nog geen reactie opgekomen, ontvang je binnen DIAS een melding als je het klantbeeld opent. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat deze software ons goed ondersteunt bij onze advieswerkzaamheden. Wij zijn weliswaar een redelijk traditioneel assurantiekantoor, maar ik ben ervan overtuigd dat als we de mogelijkheden zien die we op het gebied van klantrelaties nu krijgen, we die ook gaan gebruiken.”

De overname van Unit4 Financiële intermediairs door DIAS Software stemt ons ook zeer hoopvol. We merken nu al dat de lijnen kort zijn, er wordt doortastend opgetreden. Fred Lingg heeft ons persoonlijk bezocht. Wij zijn een redelijk klein verzekeringsbedrijf, met disciplines als luchtvaartadviesbedrijf (beurs), bemiddelingsbedrijf particulier/zakelijk en volmachtbedrijf. Wij hebben 13 medewerkers en we merken dat DIAS daar uitstekend bij past.”