Confident Limburg
Het gebruiksvriendelijke en efficiënte adviseursportaal van DIAS EEN zorgt voor meer klantbediening
Roeland Vranken, Algemeen directeur | vennoot
Roeland Vranken Confident Limburg

Positieve impact adviseursportaal van DIAS EEN op Confident Limburg en klanten

Met een team van bevlogen vakmensen neemt Confident Limburg intermediairs graag werk uit handen. Zodat deze dienstverleners kosten besparen en zoveel mogelijk tijd kunnen besteden aan het opbouwen en onderhouden van goede relaties met hun klanten.

We spreken Roeland Vranken, Algemeen directeur/vennoot bij Confident Limburg, over de positieve impact van het adviseursportaal van DIAS EEN op de werkzaamheden van zijn klanten en de performance van zijn eigen organisatie.

Sinds de overname zit DIAS in een positieve flow. Het management heeft een duidelijke langetermijnvisie, er wordt geluisterd naar klanten en je ziet de innovatieve slagkracht terug in software die ons leven en dat van onze klanten makkelijker maakt.

Efficiënte samenwerking met Confident Limburg: Partnerschap & Ondersteuning

Roeland: “Confident Limburg bedient als serviceprovider en volmachtbedrijf een brede klantenkring op het gebied van crediteuren- en debiteurenbeheer en schaderegeling. Deze dienstverlening is oorspronkelijk ontstaan door het samengaan van drie assurantiekantoren. Alle drie hadden zij gelijksoortige uitdagingen, maakten ze gebruik van dezelfde softwareoplossing om hun dienstverlening te ondersteunen en huurden ze mensen in voor vergelijkbare werkzaamheden.

Door deze drie bedrijven samen te voegen, kon er efficiënter worden gewerkt, werden kosten bespaard en overlap in activiteiten en functies voorkomen. Bijkomend voordeel van de nieuwe administratieve organisatie was dat er op dat moment door de bereikte schaalgrootte ook diverse volmachten konden worden aangevraagd. Zo ontstond er als vanzelf een heel nieuw bedrijfsmodel.

Nog steeds kloppen nieuwe intermediairs bij ons aan om gebruik te maken van onze dienstverlening. Zij kunnen bij ons terecht voor een snelle en foutloze polisafgifte en schade-afwikkeling, maar ook voor ondersteuning in de breedste zin van het woord.

Of het nu gaat om hulp op het gebied van IT of andere zaken waarvan ze zich afvragen hoe ze het op moeten pakken, wij zijn hun sparringpartner. Ons bedrijf is niet groot, maar dat is gelijk onze kracht: bij ons ben je als klant meer dan een dossier.

Wij maken vanaf het begin van ons bestaan gebruik van DIAS software om onze dienstverlening te ondersteunen. Met het adviseursportaal van DIAS EEN maken we onze processen sinds kort nog efficiënter en kunnen verzekeringsadviseurs moeiteloos met ons samenwerken.

Adviseursportaal van Dias EEN: Tijdbesparing en gebruiksgemak

Gebruiksgemak en efficiëntie zijn bepalend voor de kwaliteit van onze dienstverlening en uiteindelijk ook voor het succes van Confident Limburg. Met het adviseursportaal kan iedereen zo aan de slag, zonder eerst uitgebreide training te moeten volgen.

Onze klanten kunnen via het portaal in een handomdraai zelf berekeningen en offertes maken of klantgegevens raadplegen en aanpassen. Het is direct duidelijk welke gegevens, waar moeten worden ingevoerd en deze informatie wordt bovendien in één keer doorgezet in onze systemen via straight through processing. Op die manier worden gegevens niet meer dubbel ingevoerd, wat voor alle partijen niet alleen veel tijd scheelt, maar ook fouten voorkomt.

We verwachten in de toekomst meer en meer tijd over te houden omdat steeds meer gegevens automatisch worden verwerkt.  De tijd die we dan overhouden, besteden we aan het ondersteunen en adviseren van onze klanten. Denk bijvoorbeeld aan het zoeken naar de juiste verzekeringsoplossing of het vinden van een partij die het beste bij een verzekeringsvraag past.

Ook houden we nu tijd over voor belangrijke klussen die normaal gesproken snel blijven liggen, zoals het opschonen van oude informatie waardoor er zo min mogelijk ballast in onze systemen zit. Het gebruiksvriendelijke adviseursportaal maakt het werk veel eenvoudiger, voor ons en voor onze klanten. Ik noem het wel eens ‘een keten van gemak’.  

DIAS' positieve transformatie: Innovatie en klantgerichte aanpak

Gek genoeg heb ik drie jaar geleden op het punt gestaan afscheid te nemen van DIAS; ik was wat je noemt een behoorlijk ontevreden klant. Sinds het bedrijf is overgenomen, is er echter zoveel ten goede veranderd dat ik blij ben dat ik die stap toen niet heb gezet.

De nieuwe leiding van DIAS heeft een heel positieve flow in het bedrijf gebracht. Het zijn duidelijk zelf ook ondernemers die weten waar ze naartoe gaan. Ze willen vooruit, het beste zijn. Dat zie je onder andere terug in een stuk innovatie van het product.

Neem bijvoorbeeld de recente overname van My TP, het vergelijkingsplatform voor onafhankelijke verzekeringsadviseurs. Zodra de integratie met DIAS een feit is, beschik je over mogelijkheden die geen enkele concurrent van DIAS kan bieden. De vergelijkingsmogelijkheden zijn zowel visueel als praktisch top of the bill in de markt en zorgen voor gemak, snelheid én kwaliteit.

Ga je op zoek naar een softwaresysteem om je dienstverlening als intermediair te ondersteunen, kijk dan ook vooral naar de (lange termijn) visie van de partij waarmee je in zee gaat. En de manier waarop er met klanten wordt omgegaan.

Ons contact met DIAS is zonder meer goed. Er zijn regelmatig informatieve bijeenkomsten en klankbordsessies waarbij je als klant echt het gevoel hebt dat je wordt gehoord. Onze communicatielijnen met DIAS zijn kort, ondanks de fysieke afstand tussen Heerlen en Zoetermeer!”

DIAS zit in een heel positieve flow. Ze hebben een duidelijke lange termijnvisie, luisteren naar klanten en hebben innovatieve slagkracht."
DIAS Software B.v.
Roeland Vranken | Algemeen directeur | Confident Limburg