Polaris Assuradeuren
Het adviseursportaal levert een aanzienlijke besparing in tijd en capaciteit
Remco Dirkzwager – Proces- en systeembeheerder
Adviseursportaal van DIAS levert tijdsbesparing bij Polaris Assuradeuren

Samenwerken aan het adviseursportaal van vandaag én morgen

Polaris Assuradeuren is een samenwerkingsverband van lokaal werkende, professionele  assurantie adviseurs. Het adviseursportaal van DIAS levert een aanzienlijk besparing in tijd en capaciteit. Als volmachtbedrijf neemt zij het gehele verzekeringsproces over van de verzekeraars met wie zij samenwerkt. Van het afsluiten van de polis, wijzigingen in het verzekeringspakket verwerken tot en met het afwikkelen van de schade.  Remco Dirkzwager is proces- en systeembeheerder bij Polaris en werkt vanaf dag één samen met DIAS aan het ontwikkelen van het nieuwe cloud adviseursportaal.

Praktijk en software komen samen

Remco: “Wij waren al heel lang bezig om een adviseursportaal te realiseren waarmee de bij ons aangesloten adviseurs eenvoudig zelf offertes op kunnen stellen. Nergens in de markt vonden we hiervoor een geschikte oplossing, die aan al onze eisen en wensen voldeed.  Na enige verkenning vanuit beide kanten kwamen we samen met DIAS tot de conclusie dat we met deze samenwerking op een hele mooie manier de behoeftes uit de praktijk één op één konden vertalen in softwareontwikkeling.”

Samenwerken

“Als serviceprovider in de schadeverzekeringsmarkt was het voor ons cruciaal om adviseurs in de gelegenheid te kunnen stellen eenvoudig en snel zelf offertes te kunnen maken, die de adviseur digitaal aan zijn klant kan aanbieden en laten ondertekenen. De aangeleverde gegevens wil je daarbij automatisch in je systemen laten verwerken. Samen met medewerkers van DIAS hebben we eerst  een lijst opgesteld met noodzakelijke functionaliteiten van de software. Op basis van de feedback van veel van onze adviseurs hebben we deze later aangescherpt tot het Adviseursportaal zoals het er nu staat.”

Voordelen

“Aangesloten adviseurs kunnen, met het Adviseursportaal van DIAS ,  zelf eenvoudig vergelijkingen en berekeningen maken voor hun particuliere en zakelijke klanten, waarmee de wachttijd voor offertes aanzienlijk wordt verlaagd. Ze kunnen alle gegevens en documenten van hun klanten inzien, schades melden en wijzigingen doorvoeren.  Gegevens worden daarbij automatisch goed in het systeem vastgelegd.

Alle aanvragen komen gestandaardiseerd bij ons binnen; we hoeven deze alleen nog maar te controleren en waar nodig aan te vullen. Dat scheelt ons als volmachtbedrijf veel werk en betekent een aanzienlijke besparing van tijd en capaciteit. Maar minstens zo belangrijk is dat we nu meer tijd overhouden voor maatwerk, en daar is onze dienstverlening uiteindelijk vooral voor bedoeld.

Geen enkele oplossing in de markt is zo uitgebreid als het Adviseursportaal van DIAS. Het bedient namelijk zowel de particuliere als zakelijke markt.  Met de innovatiekracht van DIAS in combinatie met onze visie op de markt zullen  wij in de toekomst met de DIAS software vooruitstrevend en vernieuwend blijven. Het DIAS Adviseursportaal levert ons en onze cliënten grote voordelen. Ik kan het daarom van harte aanbevelen.”

“Geen enkele oplossing is zo uitgebreid als het Adviseursportaal van DIAS.”
Remco Dirkzwager van Polaris Assuradeuren
Remco Dirkzwager - Polaris Assuradeuren